Piltide ja albumite kasutajaõigused

Olete küsinud piltide ja albumite kasutajaõiguste, näiteks nende privaatseks või vaid teatud gruppidele nähtavaks tegemise kohta. Väike selgitus allpool.
Nagi annab õiguste osas palju võimalusi. Iga foto saab olla korraga mitmes albumis, lisaks ka lihtsalt fotode all, igal pool võivad tal olla aga erinevad õigused. Seetõttu tuleb õiguste andmisel ja haldamisel tähelepanelik olla.
Kui te näiteks tegite albumi, muutsite selle privaatseks kas endale või mõnele grupile ja siis lisasite pildid, siis on ka need pildid samade õigustega kui album, ehk privaatsed või grupile nähtavad. Kui te laadisite pildid aga enne üles ja siis tegite albumi ning ütlesite iga pildi juures, et ta oleks seal albumis, siis albumi õigused antakse pildile vaid seal albumis. Lihtsalt fotode all jäävad piltidele just need õigused, nagu neil alguses üleslaadimisel olid, ehk siis vaikimisi kõigile avalikud.
Üldisel fotode lehel pildi õiguste muutmiseks peate seda just konkreetse pildi Redigeeri nupu alt tegema.

On täiesti taotluslik, et ühes albumis saab pilt olla kõigile avalik, teises vaid sõpradele nähtav ning kolmandas vaid teile endile. See on meelega nii, et anda kasutajatele laiemad võimalused õiguste halduses.

Kellel on konkreetseid küsimusi, võib need siia kommentaaridesse panna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *